This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
pei6F
1.
1. Τα έτοιμα γεύματα όπως μπισκότα, τσιπς κ.λπ. πρέπει να αποφεύγονται, διότι:
a) Α. Έχουν υψηλή διατροφική αξία.
b) Β. Δεν έχουν καμιά σχεδόν διατροφική αξία.
c) Γ. Περιέχουν χαμηλές ποσότητες ακόρεστων λιπαρών.
2.
2. Τροφές πλούσιες σε ενέργεια που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά είναι:
a) Α. Τα δημητριακά, το ρύζι, τα μακαρόνια.
b) Β. Τα τηγανητά και το αλάτι.
c) Γ. Το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας.
3.
3. Η κατανάλωση άφθονων υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας:
a) Α. Πρέπει να συνδυάζεται με την κατανάλωση αλατιού.
b) Β. Πρέπει να αποφεύγεται.
c) Γ. Είναι θετική για την υγεία.
4.
4. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης υγρών πρέπει να περιλαμβάνει:
a) Α. Αλκοόλ.
b) Β. Καφέ.
c) Γ. Χυμούς.
5.
5. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης υγρών είναι:
a) Α. 1/2 λίτρο.
b) Β. 1 λίτρο.
c) Γ. 2 λίτρα.
6.
6. Η ημερήσια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε πέντε μερίδες:
a) Α. Φρούτων και λαχανικών.
b) Β. Νερού.
c) Γ. Πουλερικών ή/και ψαριών.
7.
7. Η παράλειψη κάποιου γεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε:
a) Α. Απώλεια σωματικού βάρους.
b) Β. Αύξηση σωματικού βάρους.
c) Γ. Υπερβολική κατανάλωση τροφής στο επόμενο γεύμα.
8.
8. Τα βαριά γεύματα πρέπει να αποφεύγονται :
a) Α. Πρωί.
b) Β. Μεσημέρι.
c) Γ. Βράδυ.
9.
9. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στον οδηγό:
a) Α. Αύξηση του χρόνου αντίδρασης.
b) Β. Μείωση του χρόνου αντίδρασης.
c) Γ. Διεύρυνση του οπτικού πεδίου.
10.
10. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στον οδηγό:
a) Α. Περιορισμό του οπτικού πεδίου.
b) Β. Μείωση του χρόνου αντίδρασης.
c) Γ. Διεύρυνση του οπτικού πεδίου.
11.
11. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα (μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας) για τους οδηγούς λεωφορείων είναι:
a) Α. 0,10 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
b) Β. 0,20 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
c) Γ. 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
12.
12. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας αλκοόλ (μετρούμενο με αλκοολόμετρο) για τους οδηγούς φορτηγών είναι:
a) Α. 0,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.
b) Β. 0,50 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.
c) Γ. 0,20 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.
13.
13. Γενικά παρατηρείται ότι οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά:
a) Α. Υποτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες.
b) Β. Υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες.
c) Γ. Έχουν ακριβή εκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων τους.
14.
14. Σε οδηγούς που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, συχνά παρατηρείται:
a) Α. Μείωση των οδηγικών τους ικανοτήτων.
b) Β. Βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων.
c) Γ. Σταθερότητα στις οδηγικές τους ικανότητες.
15.
15. Ένας από τους βασικότερους παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων είναι:
a) Α. Η κόπωση του κινητήρα.
b) Β. Η κόπωση του συσσωρευτή.
c) Γ. Η κόπωση του οδηγού.
16.
16. Η κόπωση του οδηγού μπορεί να οδηγήσει:
a) Α. Στη μείωση των αντανακλαστικών του και, ενδεχομένως, σε υπνηλία.
b) Β. Στη βελτίωση των αντανακλαστικών του και, ενδεχομένως, σε υπνηλία.
c) Γ. Στη μείωση του χρόνου αντίδρασης και, ενδεχομένως, σε υπερδιέγερση.
17.
17. Η αύξηση του χρόνου αντίδρασης του οδηγού ωθεί:
a) Α. Στη βελτίωση των αντανακλαστικών του.
b) Β. Στη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων.
c) Γ. Στο σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών του.
18.
18. Γενικά, οι πιο επικίνδυνες ώρες για εμφάνιση του φαινομένου της κόπωσης του οδηγού είναι οι:
a) Α. Απογευματινές.
b) Β. Μεσημβρινές.
c) Γ. Πρώτες πρωινές.
19.
19. Η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της υπνηλίας είναι:
a) Α. Ο δυνατός καφές.
b) Β. Ο εξαερισμός της καμπίνας του οδηγού.
c) Γ. Ο ολιγόλεπτος ύπνος.
20.
20. Το άγχος είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες αυξημένης πίεσης και θεωρείται:
a) Α. Ασθένεια του πνεύματος.
b) Β. Φυσική αντίδραση.
c) Γ. Ασθένεια του σώματος.
21.
21. Μακροπρόθεσμο και έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει:
a) Α. Διαρκή ευφορία.
b) Β. Περιορισμό του οπτικού πεδίου.
c) Γ. Διαρκή κόπωση.
22.
22. Το άγχος βραχυπρόθεσμα προκαλεί:
a) Α. Απώλεια συγκέντρωσης και αναίτια νευρικότητα.
b) Β. Διαρκή κόπωση.
c) Γ. Διαρκή ευφορία.
23.
23. Η καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης του άγχους είναι:
a) Α. Η παραίτηση από την αγχώδη εργασία.
b) Β. Τα ηρεμιστικά χάπια.
c) Γ. Η πρόληψη του.
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top